top of page

HÍREK

Keresés
  • Szerző képeAMSZSZ

Kedves Kollégák!



Úgy érezzük, sok mindenkinek még nem eléggé tiszták a céljaink, ezért ódzkodnak a jelentkezéstől, de még a kérdőív kitöltésétől is.

Szeretnénk pár dolgot ismét megvilágítani. A legfontosabb, mert ez szinte mindenkiben felmerült: ez egy nonprofit egyesület, nem gazdasági társaság. Az alapítók az idei egész éves tagdíjat befizetik, míg a tagok csak az év hátralévő részét.

Mindezt azért tesszük, mert ugyan nem vagyunk profit orientált szervezet, de bizony vannak kiadásaink, mégpedig:

- az alapítással kapcsolatos ügyvédi díjazás;

- a hivatalosan minket képviselő, és a beadványainkat kezelő, helyettünk eljáró ügyvéd díjazása;

- honlap (még ha nem is sok, de pénz);

- könyvelő (mérlegképes kell a törvény szerint, ezért nem olcsó);

- bankolás (a legolcsóbbat választjuk, de ez is pénz);

- rendezvényszervezés pl. a februári találkozóra.

Minderre azért van szükség, mert természetesen mi sem értünk ezekhez, ráadásul ugyanúgy a munkánkból élünk, mint ti is. Ezért megkeressük és megbízzuk azokat a szakembereket, akik ezt megoldják sokkal hatékonyabban és jobban, mint mi.

Azt talán nem is kell mondani, mi szükség van egy állandó ügyvédre, aki minden fórumon képes képviselni az érdekeinket: meg tud fogalmazni egy beterjesztést minisztériumokba, képes tárgyalni helyettünk, a jogi környezetben kiigazodva hasznos tanácsokkal lát el minket, stb.

Ezek költségek, amik jó részét mi vállaljuk, de nem szeretnénk azt, hogy mi mindenkinek kitapossuk az utat a saját pénzünkből, majd mindenki elégedetten hátradől, hogy micsoda szerencséje van. Erre van a tagdíj. Meg arra is, hogy bizonyos előszűrés legyen a rendszerben.

Célok röviden: rendet az autómentésben! Mi az autómentő meghatározása (van rá rendelet december óta ugye, de lesznek finomításai), ki az autómentő (személyi feltételek), ki végezhet és hol autómentést. Ehhez kapcsolódóan szakmai képzés felállítása, az ehhez szükséges vizsgakövetelmények meghatározása, a jogszabályi környezet kialakításának hatékony segítése.

Ha ezekkel már jogszabályi módon láthatóak vagyunk, akkor jön a többi lépés.

Ez egyelőre nem igazán publikus, de a tagok természetesen tájékoztatva lesznek róla, legkésőbb februárban.

Kétsége senkinek ne legyen: ettől azonnal és kézzelfogható módon munkája nem lesz senkinek. Ez egy több éves folyamat, sok küzdelemmel, de a végén összejön, az biztos!

Mi tízen azt gondoljuk, hogy érdemes ebbe időnket és pénzünket fektetni, hiszen ennek a rendnek a kialakítása mindenkinek régóta problémája. Nézze végig mindenki, ki az az 52 kolléga, aki jelen pillanatban ezen az oldalon szerepel! Csak azok, akik autómentővel/kamionmentővel és autómentős/kamionmentős múlttal rendelkeznek, nincsen autószállító, tréleres, stb. egy sem. Nem véletlenül van itt mindenki az ország minden szegletéből.

Mi elkezdtük, de sok minden múlik rajtatok is!

95 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page